top of page

IN ONTWIKKELING

TANA - Une Aventure Musicale Fantastique

In ontwikkeling

John Tana in de documentaire TANA - Une Aventure Musicale Fantastique

TANA - Une Aventure Musicale Fantastique is een documentaire over de Maastrichtse chansonnier John Tana.

De documentaire belicht John Tana's ontstaansgeschiedenis en bliksemcarrière, en reflecteert op de Limburgse muziekcultuur en het Limburgse dialect.

John Tana is het muzikale alter ego van Seth Verhaegen, dat hij begin 2022 tot leven bracht met beste vriend en producer/manager Benjamin Peeters. John Tana groeide in korte tijd uit tot een icoon van de Limburgse muziek, met hits als ‘Boursin’ en ‘Daan Kom Iech Mer Aon’.

De documentaire belicht John Tana's carrière aan de hand van kijkjes achter de schermen in muziekstudio's bij de totstandkoming van teksten en liedjes; backstage bij evenementen als Pinkpop en optredens in Paradiso en de Melkweg; en samenwerkingen met gevestigde namen uit de Limburgse muziekwereld.

De manier waarop een nieuwe generatie het Limburgse dialect omarmt, vormt een belangrijk thema van de film. Hoe kan het dat een nieuwe vertolker van het Limburgse lied zo liefdevol en massaal wordt omarmt door het publiek, jong en oud? En iets meer beschouwend: wat ís het Limburgse lied en hoe staat dat in verhouding tot de Limburgse identiteit? Verschillende Limburgse muziekprofessionals en cultuurkenners delen hun visie op deze vragen.

TANA - Une Aventure Musicale Fantastique is een verhaal over muziek, dialect en de Limburgse identiteit. Maar ook over familie, vriendschap en de fictie van roem.


De film komt naar verwachting gereed in 2024.

Factlist

Titel:

TANA - Une Aventure Musicale Fantastique
 
Status:

In ontwikkeling
 
Genre:

Documentaire
 
Scenario en regie:

Robin Peeters
 
Partners:

Gemeente Maastricht

Veldeke Limburg

Provincie Limburg

Limburg Filmfonds

L1TV

BP Artist Management

KF inHeritage

bottom of page