Expeditie Limburg: Homo Heidelbergensis - deel 2

Documentaireserie

Een onbewerkte vuursteenknol ligt eenzaam in het landschap. Het enige geluid is het ademen der elementen. Het licht zakt. Onze dichtstbijzijnde ster gaat onder. Een mensachtige hand verschijnt in het kader en raapt de vuursteen op.

 

Vanaf veilige afstand observeren we een mensachtige gestalte. We leren hoe hij met de vuursteen omgaat, zien hoe hij de vuursteen bewerkt. Hij slaat erop met een andere steen. Het geluid galmt over de vlakte. Splinters vuursteen vallen op de grond. We kijken een moment naar die splinters. 

 

De vuursteen in de handen van de mensachtige neemt langzaam maar zeker een nieuwe vorm aan. Vanuit een vogelperspectief kijken we neer op de gestalte. Rondom hem liggen splinters vuursteen op de grond.

 

Zo begint het tweeluik over de bijzondere vondsten in Kesselt-Op de Schans, vlak tegen de Nederlandse grens bij Maastricht. Vondsten die ons driehonderd duizend jaar terug in de tijd brengen, als we op zoek gaan naar de voorloper van de Neanderthaler: Homo heidelbergensis.

Factlist

Titel:

Expeditie Limburg: Homo heidelbergensis 2
 
Genre:

Documentaire, Drama
 
Lengte:

18 minuten
 
Beschikbaar als:

Format en gerealiseerd programma
 
Vertoond:
2010: L1 Televisie
 
Partners:
Provincie Limburg
BV Limburg
L1 Televisie

logo Mosasaurus Film Productions 3.png

+31 (0)46 426 05 77

info@mosasaurusfilm.nl
 

Business Center Urmond

Gebouw 1, kantoor 56

Mauritslaan 49

6129 EL Urmond

Postbus 314
6199 ZN Maastricht-Airport

Mosasaurus ontwikkelt film- en televisieproducties en maakt commercials en online video content voor merken, bedrijven en bureaus.

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey YouTube Icon

Copyright © 2021 Mosasaurus Film Productions