top of page

IN PRODUCTIE

eXpeditie - Geschiedenis gaat met zijn tijd mee

Documentaireserie

eXpeditie_filmposter_(2020)_-_©Mosasaur

Mysteries van toen. Avonturen van nu.
In een wereld die alsmaar complexer wordt, maken een archeologe en een YouTuber een reis door het verleden om het heden te begrijpen en de toekomst vorm te geven.

eXpeditie is een serie over geschiedenis, archeologie en cultureel erfgoed voor het hele gezin, met een accent op de jeugd. 

Presentatie

Benjamin Peeters is een Nederlandse YouTuber wiens muziekvideo’s in 2017 en 2018, na werk van Arjan Lubach en Enzo Knol, in de top 3 en top 5 van best bekeken Nederlandse YouTube-video's van het jaar belandden. Zijn meest succesvolle video's worden miljoenen keren bekeken.

 

Donna Dieperink is een archeologe met een passie voor publieksarcheologie. Eerder was ze werkzaam voor de Nationale Archeologiedagen en National Geographic Channel.

Partners

eXpeditie komt tot stand in samenwerking met verschillende partners, waaronder de provincies Limburg, Zuid-Holland en Overijssel. Naast de Nederlandse provincies richt de serie zich ook op de collectieve geschiedenis van de euregio. Ondanks deze schaalvergroting blijft de serie onverminderd aandacht houden voor zowel de grote verhalen uit onze Canon, als de kleine, lokale schatten.

eXpeditie werkt samen met lokale en regionale overheden, erfgoedinstellingen en andere organisaties op het gebied van archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed, in Nederland en België. 

Heeft u een interessant historisch of archeologisch verhaal te vertellen en wilt u meer informatie over een partnerschap met eXpeditie? Bezoek de website www.expeditie.tv of neem contact op met Mosasaurus Film Productions:

expeditie@mosasaurusfilm.nl.

Factlist

Titel:

eXpeditie

Subtitels:

eXpeditie Limburg

eXpeditie Overijssel

eXpeditie Zuid-Holland

eXpeditie Vrijheid
 
Genre:

Jeugddocumentaire
 

Episodes 1-10: gerealiseerd ​

Episodes 11-30: in productie

Partners:
Provincie Limburg

Provincie Overijssel
Provincie Zuid-Holland

Prins Bernhard Cultuurfonds
Gemeente Den Haag

Gemeente Dordrecht

Gemeente Eijsden-Margraten

Gemeente Katwijk

Gemeente Leiden

Gemeente Maastricht

Gemeente Roermond

Gemeente Sittard-Geleen
Gemeente Stein

Gemeente Vlaardingen

Limburgs Museum

Oostwegel CollectionStichting In Onsen Lande van Valckenborgh

Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof

Stichting Dr. P.G.J.M. Janssens

bottom of page