IN PRODUCTIE

eXpeditie - Geschiedenis gaat met zijn tijd mee

Documentaireserie

eXpeditie - Geschiedenis gaat met zijn tijd mee
 

eXpeditie is een spannende jeugddocumentaireserie over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed. De serie wordt momenteel geproduceerd. Vanaf het najaar van 2020 gaat hij van start op verschillende social media outlets.

eXpeditie is 'Discovery/National Geographic Channel for kids', met onderwerpen over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed. De serie bestaat uit korte, dynamische afleveringen van 2-4 minuten die 24/7 beschikbaar zijn. De afleveringen worden gehost door archeologe Donna Dieperink en de YouTuber Benjamin Peeters.

Benjamin is een geliefde Nederlandse YouTuber wiens muziekvideo’s in 2017 en 2018, na het werk van Arjan Lubach en Enzo Knol, in de top 3 en top 5 van best bekeken Nederlandse YouTube-video's van het jaar belandden. Zijn meest succesvolle video is inmiddels meer dan 11 miljoen keer bekeken. Zijn werk is opgenomen in de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. In 2020 rondt Benjamin zijn mediaopleiding af, waarna hij zich verder wil ontwikkelen als programmamaker.  

 

Donna is een archeologe met een specialisatie in fysische antropologie. Haar hart gaat uit naar het communiceren van archeologie en geschiedenis naar een breed publiek. Eerder was ze werkzaam voor National Geographic Channel. eXpeditie is haar debuut vóór de camera.

 

eXpeditie komt tot stand in samenwerking met verschillende partners, waaronder de provincies Zuid-Holland, Limburg en Gelderland. Naast andere provincies richt de serie zich ook op de collectieve geschiedenis van de euregio. Ondanks deze schaalvergroting blijft de serie onverminderd aandacht houden voor zowel de grote verhalen uit onze Canon, als de kleine, lokale schatten.

 

eXpeditie werkt waar mogelijk samen met uiteenlopende partners: overheden, musea, archieven en bedrijven. Heeft u een interessant historisch of archeologisch verhaal te vertellen en wilt u partner worden van eXpeditie? Neem dan contact op met Mosasaurusfilm (info@mosasaurusfilm.nl).

Factlist

Titel:

eXpeditie

Subtitels:

eXpeditie Limburg

eXpeditie Overijssel

eXpeditie Zuid-Holland

eXpeditie Vrijheid
 
Genre:

Jeugddocumentaire
 

Episodes 1-10: gerealiseerd ​

Episodes 11-30: in productie

Partners:
Provincie Limburg

Provincie Overijssel
Provincie Zuid-Holland

Prins Bernhard Cultuurfonds
Gemeente Den Haag

Gemeente Dordrecht

Gemeente Eijsden-Margraten

Gemeente Katwijk

Gemeente Leiden

Gemeente Maastricht

Gemeente Roermond

Gemeente Sittard-Geleen
Gemeente Stein

Gemeente Vlaardingen

Limburgs Museum

Oostwegel Collection

logo Mosasaurus Film Productions 3.png

+31 (0)46 426 05 77

info@mosasaurusfilm.nl
 

Business Center Urmond

Gebouw 1, kantoor 56

Mauritslaan 49

6129 EL Urmond

Postbus 314
6199 ZN Maastricht-Airport

Mosasaurus ontwikkelt film- en televisieproducties en maakt commercials en online video content voor merken, bedrijven en bureaus.

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey YouTube Icon

Copyright © 2021 Mosasaurus Film Productions