+31 (0)46 426 05 77

info@mosasaurusfilm.nl
 

Business Center Urmond

Gebouw 1, kantoren 56 en 60

Mauritslaan 49

6129 EL Urmond

Postbus 314
6199 ZN Maastricht-Airport

Mosasaurus is producent van documentaires, speelfilms en Web/TV-series, en realiseert opdrachtfilms voor de culturele, zakelijke en educatieve sector.

  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey YouTube Icon

Copyright © 2020 Mosasaurus Film Production Company

IN PRODUCTIE

eXpeditie - Geschiedenis gaat met zijn tijd mee

Documentaireserie

eXpeditie - Geschiedenis gaat met zijn tijd mee
 

eXpeditie is een spannende jeugddocumentaireserie over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed. De serie wordt momenteel geproduceerd. In het voorjaar van 2020 gaat hij van start op de grote social media outlets.

eXpeditie bestaat uit korte, dynamische afleveringen van 2-4 minuten. De serie wordt niet begrensd door de kaders van een uitzendschema/-seizoen, maar wordt een jaarlijks doorlopende reeks die 24/7 beschikbaar is. De afleveringen worden gehost door een jong presentatieduo bestaande uit de succesvolle Youtuber Benjamin Peeters en archeologe Donna Dieperink.

Benjamin Peeters is één van de meest geliefde YouTubers van Nederland. Hij belandde in 2017 - na Arjan Lubach en Enzo Knol - op de derde plaats in de top 10 van best bekeken video's (4,6 miljoen views). In 2018 belandde hij wederom in de top 5. Een selectie van zijn video's is opgenomen in de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.
Donna Dieperink is een afgestudeerd archeoloog met onder andere een specialisatie in fysische antropologie. Haar hart gaat uit naar het communiceren van archeologie en geschiedenis naar een breed publiek. Twee zaken die elkaar binnen eXpeditie naadloos aanvullen.

eXpeditie komt tot stand in samenwerking met verschillende partners, waaronder de provincies Zuid-Holland, Limburg en Gelderland. eXpeditie is 'National Geographic for kids', met onderwerpen over archeologie, geschiedenis en cultureel erfgoed. De scope van de serie groeit gestaag. Naast andere provincies (en uiteindelijk heel Nederland) wil de serie zich ook richten op de collectieve geschiedenis van de euregio. Ondanks deze schaalvergroting blijft de serie onverminderd aandacht houden voor zowel de grote verhalen uit onze Canon als kleine, lokale schatten.

eXpeditie (Limburg) werd in 2008 bedacht als TV-serie met als doel de Limburgse archeologie op een evocatieve en eigentijdse te presenteren aan het publiek. ​De combinatie van documentaire delen en gedramatiseerde reconstructies bleek een gouden greep. Kijkcijferonderzoek wees uit dat eXpeditie in 2009 één van de best bekeken programma’s van L1 was, met in totaal zo’n 455.000 kijkers, waaruit het enorme potentieel blijkt van eXpeditie om het publiek te enthousiasmeren en informeren over geschiedenis, archeologie en cultureel erfgoed. Maar anno 2019 is het medialandschap drastisch veranderd: het traditionele tv-kijken maakt plaats voor een online kijkcultuur. Om die reden is eXpeditie in 2018-2019 doorontwikkeld tot een nieuw format, toegespitst op een nieuwe kijkcultuur. Want geschiedenis gaat met zijn tijd mee. Vanaf het voorjaar van 2020 zijn nieuwe afleveringen te zien op verschillende social media outlets.

eXpeditie werkt waar mogelijk samen met uiteenlopende partners: overheden, musea, archieven en bedrijven. Heeft u een interessant historisch of archeologisch verhaal te vertellen en wilt u partner worden van eXpeditie? Neem dan contact op met Mosasaurusfilm (info@mosasaurusfilm.nl).

Factlist

Titel:

eXpeditie

Subtitels:

eXpeditie Limburg

eXpeditie Zuid-Holland

eXpeditie Gelderland

eXpeditie Vrijheid
 
Genre:

Documentaire, Drama
 

Nu in productie als online serie.

Partners:
Provincie Limburg
Provincie Zuid-Holland

Prins Bernhard Cultuurfonds
Gemeente Den Haag

Gemeente Dordrecht

Gemeente Eijsden-Margraten

Gemeente Katwijk

Gemeente Leiden

Gemeente Maastricht

Gemeente Roermond

Gemeente Sittard-Geleen
Gemeente Stein

Gemeente Vlaardingen

Limburgs Museum

Oostwegel Collection

Series 1 en 2 (klik hier):
Lengte: 234 minuten / 13 x 18 minuten
 
Beschikbaar als: format en gerealiseerd programma
 
Vertoond:
2010: L1 Televisie
 
Partners:
Provincie Limburg
BV Limburg
L1 Televisie